Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Többfunkciós közösségi tér a Tisztviselőtelepen

Lakossági fórum a tervezett Bláthy Ottó utcai közparkról

2018. október 30. kedd

Új közparkot alakítanak ki a Tisztviselőtelepen, a Bláthy Ottó utca Vajda Péter és Bíró Lajos utca közti szakaszán. A tavalyi évi lakossági egyeztetések után október 25-én ismét közösségi fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatalban. Az eseményen Görhöny Ádám alpolgármester, Iványi Gyöngyvér, Józsefváros főépítésze, valamint Reiner Gábor, a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) elnöke is részt vett.

Az egyeztetésen Terhes Dénes, a Korzó Tervezési Stúdió Kft. vezető tervezője ismertette a közpark új koncepcióját, amelyet a lakossági igényeket is figyelembe véve terveztek meg. Elmondta: a területet a három fő funkció alapján tagolták: egy gyülekező térre, amely közösségi programoknak adhat otthont, egy játszó zónára, amely a gyermekek igényeit elégíti ki, valamint egy rendezvény térre, ahol később a tervezett Országzászló kap helyet.

A kialakítndó közpark látványterve

Annak érdekében, hogy a közösség számára jól kihasználható legyen, szoborszerű ülőbútorokat és – a kisebbek számára is elérhető, ugyanakkor víztakarékos – ivókutat is telepítenek a parkba. Emellett a játszó zóna a gyermekek biztonságát figyelembe véve gumiburkolatot kap.

Görhöny Ádám alpolgármester kiemelte: a jelenlegi koncepció alapján teljes mértékben megvalósul a kitűzött cél, mely egy több funkciót egyesítő közösségi tér létrehozása volt. A Budapest Főváros támogatásával a TÉR_KÖZ pályázat keretében megvalósuló projekt várhatóan 2019 őszére készül el. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben