Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bátran és örömmel beszélni angolul

Két tannyelvű oktatás a Molnár Ferenc iskolában

2018. november 22. csütörtök

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola angol tagozatára járó diákok nemcsak tudnak, de mernek is angolul beszélgetni. Erről győződhettek meg a november 20-án megtartott nyílt nap látogatói, akik egy elsős, egy ötödikes és egy nyolcadikos osztály órájának vendégeiként tanúi lehettek a diákok fejlődésének.

A legkisebbek játékos, sokszor mozgással fűszerezett feladatok segítségével sajátították el az angol szavakat és kifejezéseket, az ötödikesek többek között egy angol dalszöveg hiányzó szavait pótolták, kiváló kifejezőkészséggel levelet írtak barátjuknak, és szóban is kifejtették véleményüket egy-egy témában. A legnagyobbak – akik a nyelvvizsga kapujában állnak – már bonyolult nyelvtani szerkezeteket és tudományos kifejezéseket is használtak a környezetvédelemmel kapcsolatos téma feldolgozása során. 

Mitől különleges a két tanítású nyelvű oktatás? Erre Tanosné Horváth Márta igazgatónőtől kaptunk választ. „Az angol tagozatos osztályok elsőtől kezdve heti öt órában tanulják a nyelvet, melyből egyet anyanyelvi tanár tart. Emellett a tantárgyak egy részét – alsóban a környezetismeretet, rajzot és technikát, felsőben pedig az országismeretet, földrajzot és éneket – angol nyelven tanítjuk, és nemzetközi projektekben vesznek részt a diákjaink, akik közül legtöbben alap- vagy középfokú nyelvvizsgával a kezükben búcsúznak el tőlünk”- fejtette ki az igazgatónő.

„Mindvégig a nyelv gátlások nélküli használatát helyezzük fókuszba. Fokozatosan vezetjük be a szükséges nyelvi szerkezeteket, de az örömteli kommunikáció mindvégig megmarad elsődleges célunknak” – ezt már Boda Réka igazgatóhelyettes emelte ki, hozzátéve, hogy nagyon fontosnak tartják a szeretetteljes, hibák felrovása helyett erősségek kiemelésére épülő tanár-diák kapcsolatot, és a szülőkkel való rendszeres kapcsolattartást.

Fotó: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben