Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Adománynak szánt műszaki cikkeket is elvittek

A mozgássérült gyermekeknek épülő óvodából loptak

2018. december 23. vasárnap

Kifosztottak egy mozgássérült gyerekek számára épülő óvodát Józsefvárosban – közölte a Magyar Idők. Az értesülést megerősítette lapunknak a kerület közbiztonsági referense, mint megtudtuk: pénteken, a Baross utcai helyiségben az adományokból származó bútorokat ripityára törték, háztartási gépek tűntek el, az ott felhalmozott, a felújításhoz szükséges építőanyagokat megbontották.

Információink szerint a Baross utcai, korábban étteremként működő, átalakítás alatt álló helyiségben az új bérlő pénteken egy férfit talált. A helyiségben elhelyezett, adományokból származó bútorokat ripityára törték, háztartási gépek tűntek el, az ott felhalmozott, a felújításhoz szükséges építőanyagokat megbontották – tudtuk meg. 

A térfigyelő-kamerák felvételeit a rendőrök visszanézték, és pénteken fél 12 körül rendőrjárőr vonult ki állampolgári bejelentésre, intézkedés alá is vont egy férfit, majd előállította a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságra. A vizsgálat folyamatban van.

Mint a Magyar Idők írja: másfél évvel ezelőtt, még polgármesterként keresték meg Kocsis Máté jelenlegi országgyűlési képviselőt azzal, hogy a kerületben mozgássérült gyerekek számára létesülő napközis óvodához biztosítson helyet az önkormányzat. Az önkormányzat a kért helyiséget a segítséget kérő Varga Gábornak biztosította. A férfi másfél éve gyűjtött pénzt a projektre, amelyet Sára Botond önkormányzati képviselő – ma már polgármester – is támogatott. Az alapító Varga Gábor a Magyar Időknek elmondta: az óvoda rendbetételéhez, az ellopott berendezések pótlásához örömmel fogadnak akár anyagi, akár tárgyi támogatást a Fellegajtó Nyitogatók Alapítványon keresztül. Mint a lap írja: Kocsis Máté egymillió forintot adományozott az óvodának egy alapítványon keresztül, de az önkormányzat is segít.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben