Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb sportolás, szebb környezetben

Sorversennyel avatták fel a Losi felújított tornatermét

2019. február 22. péntek

Folyamatosan újulnak meg a kerületi általános iskolák tornatermei, ezzel is biztosítva a józsefvárosi diákoknak a színvonalasabb és biztonságosabb testmozgást szebb környezetben. A Losonci Téri Általános Iskola tornaterme a napokban készült el. Ennek örömére február 22-én sorversenyt rendeztek a Losiban, a díjakat Sára Botond, Józsefváros polgármestere és Sántha Péterné oktatási ügyekért felelős alpolgármester adta át a győztes csapatoknak.

Az ünnepi sorversenyen Sára Botond köszöntötte a diákokat. Mint mondta: sikeresen pályáztak a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Országos Tornaterem Felújítási Programján, amelynek köszönhetően most megújult a Losi tornaterme is.

Sára Botond köszönetet mondott Kocsis Máténak, az MKSZ elnökének, hogy a program során több kerületi iskola tornaterme szépülhetett meg. A polgármester továbbá azt a jó hírt is megosztotta, hogy a nyár folyamán megújul az iskola kerítése is.

Az MKSZ és az Önkormányzat összefogásával újulnak meg tornatermek

Sára Botond lapunknak kifejtette: az MKSZ pályázatán nyert összeg mellett 30 százalékos önkormányzati önerő biztosításával modernizálták a Németh László Általános Iskola, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, valamint a Losonci téri Általános Iskola tornatermét.

Utóbbi esetében megtörtént a parketta felújítása, a falfestés, a nyílászárók, a bordásfalak és a padok felújítása, valamint az öltözők és vizesblokkok korszerűsítése. Hozzátette: nem először történt ilyen beruházás – 2017-ben a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tornaterme és sportpályája, illetve a Deák Diák Általános Iskola kis és nagy tornaterme szépülhetett meg.

A polgármester arról is beszélt, hogy pályáztak a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola tornatermének és a Losonci Téri Általános Iskola sportudvarán található sportpálya és futópálya felújítására is.

Ügyesség, gyorsaság, játék és nyeremények a sorversenyen

Stenczinger Csilla, az iskola igazgatója köszöntőjében azt mondta, hogy a jeles alkalomból egy játékos sorversennyel készültek az alsósoknak. A gyerekek fel is sorakoztak a rajtvonalhoz: a verseny részeként bójákat kerültek, padok felett ugráltak, pad alatt bújtak át, így mérve össze gyorsaságukat és ügyességüket.

Az első és második évfolyamosok közül a leggyorsabb a 2.b osztály lett, a harmadikosok és negyedikesek közül pedig a 4.c végzett az élen. Emellett díjazták a második és harmadik csapatot is, továbbá minden résztvevő kapott müzliszeletet.

A Losonci Téri Általános Iskola tornatermének felújítása 32 millió forintból valósult meg, amelyből az önkormányzati forrás mintegy 10 millió forint volt.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben