Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több területen is megcsillogtatták tudásukat a diákok

Angol nyelvű gála és HEPI nap a Molnárban

2019. március 22. péntek

A Gundsuli angol tagozatos diákjai – akik közül évről-évre sokan sikeresen teljesítenek az alap- és középfokú nyelvvizsgákon is – minden tavasszal vidám hangulatú, olykor tanulságos műsorszámokból álló gálaműsor keretében csillogtatják meg nyelvtudásukat. Idén a Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházának díszterme adott helyszínt a március 21-én megrendezett gálának. A büszke szülők, családtagok és barátok mellett Sára Botond polgármester és Sántha Péterné alpolgármester is jelen volt a közönség soraiban.

A csütörtök esti gálaműsor nyitányaként először a legkisebbek, az első és második osztályosok kedveskedtek a közönségnek koreográfiákkal kísért, angol nyelven előadott gyermekdalokkal és tanulságos mesékkel, majd a harmadikosok előadásában hallhattuk Anna Kendrick When I’m Gone című dalát és a Yellow Submarine című Beatles-slágert. A negyedikesek előadásában Cinderella, azaz Hamupipőke jól ismert története új elemekkel fűszerezve kelt életre.

Az ötödikesek a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva a középfokú nyelvvizsgának is részét képező témával, a környezetvédelemmel kapcsolatban látták el hasznos tanácsokkal a közönséget, míg a hatodikosok egy környezettudatos farmer család életét mutatták be „Too much noise”, vagyis „Túl sok zaj” című meséjükben.

A hetedik osztályosok a Grease című musical néhány jelentével és dalával kedveskedtek a közönségnek, míg a nyolcadikosok előadásában a népszerű Harry Potter történet jelenetei elevenedtek meg a színpadon.

A gálaműsor zárásaként Tanosné Horváth Márta igazgatónő mondott köszönetet a fellépő diákoknak és az őket felkészítő tanároknak, majd a hagyományokat követve egy közös énekléssel zárult az este.

HEPI nap a Grundsuliban

A gálaműsort megelőző héten a Molnáros diákok a tudományok területén szerzett ismereteiket is megmutathatták egy játékos feladatokkal vidámmá varázsolt napon. Hawking, Einstein és a Pí közös napjának ünnepén az együttműködés és együttgondolkodás jegyében játékos, ugyanakkor kreativitást, ügyességet és logikus gondolkodást igénylő feladatokat oldottak meg a diákok.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben