Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Késsel fenyegették meg áldozataikat

Néhány órán belül elfogták a rablókat

2019. március 26. kedd

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a háromfős társaságnak az ügyét, akik kiraboltak két járókelőt. Az elkövető trió még tavaly év végén késsel fenyegette meg az áldozatait, hogy adják át értékeiket. A rendőrök néhány órán belül elfogták őket.

A rablók a Salgótarjáni úton egy villamosmegállóban megfenyegettek egy férfit, hogy megverik, amennyiben nem adja át az értékeit. A fenyegetés hatására az áldozat odaadta a pénzét, a mobiltelefonját és hozzá tartozó külső akkumulátort. Egy órával később a társaság a Luther utcában is kirabolt egy járókelőt. A 41 éves G. Andor egy késsel fenyegette meg a sértettet, és pénzt követelt tőle, amit a férfi átadott neki. A 47 éves A. István eközben figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését.

A kiérkező rendőrök pár órán belül elfogták az elkövetőket, majd előállították őket a józsefvárosi rendőrkapitányságra, ahol G. Andort és A. Istvánt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt, a 30 éves Ó. Andreát csoportosan elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozást a rendőrök a napokban befejezték és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.​

Fotó: Józsefváros újság/archív

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben