Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Személyi sérülés nem történt

Elfogták a gáz-riasztó pisztollyal lövöldöző férfit

2019. május 16. csütörtök

A VIII. kerületi rendőrkapitányságon május 15-én kora este egy férfi tett bejelentést, hogy a Magdolna utcában két személy az autója elé állt, miközben egy harmadik társuk gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le rá. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a BRFK a honlapján.

A józsefvárosi rendőrök forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a bizonyítékok beszerzését. A rendőrök azt a két férfit, akik az autó elé álltak, még a Magdolna utcában elfogták. A lövöldöző személyt a józsefvárosi nyomozók pár órával később a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve az Orczy úton fogták el.

Mindhárom férfit előállították a kerületi kapitányságra, ellenük felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A két férfit, akik a kocsi elé álltak, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A harmadik férfi elfogását követően kiderült, hogy ellene elfogatóparancsot adott ki a Debreceni Törvényszék, mert nem kezdte meg letölteni jogerős szabadságvesztését, így őt a kihallgatását követően a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe viszik.

Frissítve!

Pontosította a korábbi információkat a rendőrség. Mint azt az MTI-nek írták: a VIII. kerületi rendőrkapitányságon egy férfi bejelentette, hogy a Magdolna utcában egy vita után egy számára ismeretlen férfi több lövést adott le az autójára. A helyszínen kiderült, hogy két nő veszett össze egy kutya miatt. Az egyik asszony a vejét, a másik pedig a férjét hívta segítségül. A nyomozás adatai szerint a sértett férfi éppen el akart indulni a kocsijával, amikor a nő férje több lövést is leadott az autóra. Az eset során nem sérült meg senki.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 33 éves R. Jánost az Orczy úton elfogták, megtalálták nála az engedély nélkül tartott gáz-riasztófegyvert, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem kezdte meg jogerős büntetését, ezért a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A kerületi rendőrkapitányság R. János ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

Forrás: police.hu, MTI

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben