Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Támogatás

Rendkívüli települési támogatás járványhelyzetben

2020. december 04. péntek

A rendkívüli települési támogatás kizárólag akkor nyújtható, ha a kérelmező hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy élethelyzete a járvány következtében romlott.

Mi a járványhelyzethez kapcsolódó rendkívüli települési támogatás célja?

A vonatkozó rendelet szerint a „rendkívüli élethelyzet járvány következtében” a következőt jelenti: “a koronavírus járvány következtében beállt olyan helyzet, amely akut módon veszélyezteti a kérelmező és adott esetben családja legalapvetőbb étkezési, egészségügyi és lakhatási igényeinek kielégítését”.

Ide tartozhat például, ha valaki

- elveszítette a munkáját és a rendkívüli helyzet miatt nem talál mást, és álláskeresési támogatásra sem jogosult;

- elvesztette alkalmi munka lehetőségeit;

- rendkívüli egészségügyi kiadásai léptek fel;

- támogatnia kell idős, beteg családtagját;

- karantén miatti rendkívüli költségei léptek fel.

Ki igényelheti a rendkívüli települési támogatást?

A támogatást a Budapest VIII. kerület közigazgatási területén élő és ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárok, bevándoroltak és letelepedettek, hontalanok és a magyar hatóság által menekültként vagy oltalmazottként elismert személyek igényelhetik, akik a VIII. kerület közigazgatási területén élnek.

Ha a kérelmező megfelel a jövedelmi feltételeknek, akkor a járványhelyzet miatti rendkívüli települési támogatás adható akkor is, ha álláskeresési járadékban vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesül, de ennek összegét (ha már megkapta) figyelembe vesszük a jövedelem megállapítása során a rendkívüli települési támogatásra való jogosultság vizsgálatakor.

A támogatási forma közérthető összefoglalóját és az űrlapot itt találja: https://old.jozsefvaros.hu/hir/75590/rendkivuli-telepulesi-tamogatas-a-jarvany-kovetkezteben-kialakult-rendkivuli-elethelyzet-segitesere

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben