Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb 2500 ingyenes teszt

Ötezer budapestit tesztelnek ingyen

2020. december 17. csütörtök

Néhány óra alatt beteltek a helyek a Fővárosi Önkormányzat által szervezett ingyenes koronavírus tesztre. Az ötezer budapesti jelentkezőn december 19-23 között négy fővárosi helyszínen végeznek antigén gyorstesztet. A jövőben még hirdethet hasonló szűrési akciót a főváros.

Ötezer ingyenes antigén gyorstesztet ajánlott fel a Fővárosi Önkormányzat a budapesti polgároknak. Karácsony Gergely főpolgármester bejelentését követően a tesztelésre a főváros koronavírus tájékoztató-oldalán – koronavirus.budapest.hu – lehetett jelentkezni, de a helyek rekordidő alatt, néhány óra alatt beteltek.

Arra lehet számítani, hogy nem ez volt az utolsó ilyen alkalom. A főpolgármester ugyanis közölte: bár nem a Fővárosi Önkormányzat feladata a tesztelés, vizsgálják, hogyan tudnák a tesztkapacitást növelni, hogy minél több budapesti lakos ingyenes teszthez juthasson. Hozzátette: „látszik, mekkora igény és mekkora szükség lenne egy mindenkire kiterjedő, országos tesztelésre, amire a fővárosnak nincs lehetősége, a kormánynak azonban lenne.”

A 30 perc alatt eredményt mutató teszteket négy helyszínen, a Keleti pályaudvarnál, a Városháza parkban, a Széna téren és az Etele téri metrókijáratnál végzik el december 19-23 között. Az ingyenes lakossági tesztelést az teszi lehetővé, hogy a Fővárosi Önkormányzat 100 ezer tesztet szerzett be – a programhoz eddig 273 támogató járult hozzá 539 millió forinttal.

A Józsefváros újság is írt arról, hogy nemrég a Fővárosi Önkormányzat 50 ezer antigén tesztet már ingyen szétosztott lakosságarányosan a fővárosi kerületek között. Józsefváros 2060 tesztet kapott, ebből első körben a kerület szociális dolgozóit és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) 270 munkatársát tesztelik hamarosan.

Szöveg: Bányay Géza, Képeink illusztrációk (forrás: MTI/Varga György és Vajda János)

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Karácsony Gergely főpolgármester közölte: pénteken délután 15 órától újra megnyitják a regisztrációs lehetőséget a koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/ oldalon, és az eddigi ötezren felül még 2500 budapestinek tudnak lehetőséget adni az ingyenes szűrésre december 19-e és 23-a között a négy budapesti helyszínen.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben