Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

150 ezer forintos szabálysértési bírság jár a tiltást megszegőknek

Tűzijáték- és bulitilalom lesz szilveszterkor

2020. december 17. csütörtök

Idén szilveszterkor, a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében érvényben marad az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom, emellett tilos árusítani és felhasználni is bármilyen pirotechnikai terméket, vagyis elmaradnak a házi tűzijátékok – a kisállatok legnagyobb örömére.

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes, este 8 és hajnai 5 óra közötti időszakra vonatkozó kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében emlékeztetett arra, hogy petárdát máskor sem lehet árusítani, de ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni. Aki ezt megszegi, 150 ezer forintos szabálysértési bírságot kaphat.

Mindennek a kutyák és a macskák örülnek talán a legjobban. Nekik és gazdáiknak sok bosszúságot okoznak az utcán, parkokban vagy a hangot még jobban felerősítő panelházak tövében használt petárdák és tűzijátékok – a durrogtatástól az állatok megijedhetnek, akár sokkot is kaphatnak.

Szöveg: Józsefváros újság/MTI, Képeink illusztrációk, forrásuk: Pexels.com

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben