Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Testkamerát kapnak az ellenőrök a 4-6-oson

A MÁV-nál bevált, a fővárosnál is régóta tervezik

2021. január 30. szombat

Több budapesti közösségi közlekedési vonalon – így a 4-6-oson is – megjelentek a testkamerákkal felszerelt jegyellenőrök. A BKK szerint a kamera visszatartó ereje elkerülhetővé is tehette volna azt a minapi esetet, amikor három ellenőrt támadtak meg.

A MÁV-nál évek óta sikerrel alkalmazott, a fővárosi közösségi közlekedésben pedig már régóta bevezetni tervezett testkamerákkal szerelték fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több jegyellenőrét. Az eszközt még nem rendszeresítették, február végéig több gyártó eszközeit tesztelik jegyellenőrzés közben egyes kiemelt fővárosi vonalakon.

A testkamerát viselő ellenőrökkel egyelőre az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint az M1 kisföldalattin lehet találkozni. A BKK szerint a kamerák felvételei a jegyellenőri intézkedések szakszerűségének értékelését, illetve az ellenőröket érő inzultusok visszakövetését is lehetővé teszi. 

Az ellenőri testkamera látványának visszatartó ereje akár elkerülhetővé is tehette volna azt a hét hétfői esetet, melynek során három jegyellenőrüket támadták meg munka közben – emlékeztetett a BKK, megjegyezve: testkamerát a közlekedési ágazat több hazai szereplője is használ, tapasztalataik pedig pozitívak.

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: BKK

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben