Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bevonták a döntésbe az ott élőket: 340 ember mondott véleményt

Két kereszteződés újul meg a Népszínház utcában

2021. február 15. hétfő

A helyi lakosok és kereskedők bevonásával véglegesíti a Józsefvárosi Önkormányzat két problémás kereszteződés új kialakítását a Népszínház utcában.

A Népszínház utca Rákóczi út felé eső oldalán az utcák egy része ferdén csatlakozik, ezért ezek a kereszteződések nagyon szélesek és nehezen beláthatók, ami évtizedek óta gondot okoz a gyalogosoknak és az autósoknak a balesetveszély miatt. A Józsefvárosi Önkormányzat a Budapest Közúttal együttműködve ezért új kialakítást ad a Kiss József utcai és az Alföldi-Vay Ádám utcai kereszteződéseknek.

Győrfi Dániel, az önkormányzat városfejlesztési szakreferense elmondta, hogy tavaly november-decemberben mindkét kereszteződésben átalakították a közlekedés rendjét, úgy alakítva a forgalmat, hogy az autók és buszok egy leszűkített, de a forgalmat semmiben nem korlátozó vonalon csatlakozzanak a Népszínház utcába. Így jobban át tudják tekinteni a forgalmat és jobban látják a gyalogosokat is, akik pedig ezentúl védett területen tudnak átkelni. A terv része az is, hogy a felszabaduló terület zöld felületté is váljon, de hogy pontosan mi legyen, ebben a helyben lakók véleményét kérték.

„Körbejártuk a környékbeli kereskedőket, és mindenkit megkérdeztünk, hogy mi a véleménye a tervezett átalakításról. 340-en töltötték ki a kérdőíveket, ennek eredményét nemsokára publikálni fogjuk. Arra készülünk, hogy a vélemények alapján mind a két kereszteződésben módosítani fogunk az ideiglenes kialakításon” – mondta Győrfi Dániel. Már most is vannak kint növényládák, és a VPI köztéri betonbútorokat gyártó cég által felajánlott szemeteseket és ülőkockákat is kihelyezték, bár a növényzet csak tavasszal fog megeredni, és az ülőbútorok szezonja is akkor kezdődik igazán.

Szöveg: Bányay Géza; Kép: OpenStreetMap, Józsefvárosi Önkormányzat, Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben