Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

HÁLÁBÓL TÁNCOLTAK

Egy józsefvárosi óvoda dolgozói is eltáncolták a Jerusalema örömtáncot

2021. április 18. vasárnap

A 2020 elején indult Jerusalema táncos kihíváshoz csatlakozott a józsefvárosi Várunk Rád Tagóvoda munkaközössége is. A táncukról készült videóval fejezik ki hálájukat a frontvonalban dolgozók felé, a gyereknek pedig azt üzenik: már alig várják őket!

Tavaly februárban az angolai Fenómos do Semba tagjai táncra perdültek Master KG és Nomcembo Jerusalema című, mára világslágerré vált dalának hallatára, majd annak felvételét megosztották a világhálón. Azt üzenték ezzel az embereknek, hogy a boldogság a mostani vészterhes időkben, a járvány kellős közepén is lehetséges. A videó lelkesítő hatása nem maradt el, végigsöpört az egész világon: a tánckihíváshoz azóta számtalan közösség csatlakozott, és járta el az örömtáncot.

Így tett idén tavasszal a Bethesda Gyermekkórház is: videójukkal reményteli húsvétot kívántak, a felvétel alatti feliratban pedig azt üzenték, ne adjuk fel a reményt: „Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz... Neked, aki gyermeket nevelsz... Neked, aki kimerülésig elfáradtál... Neked, aki már nem tudsz mosolyogni... Neked, aki gyászolsz... Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám. Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt.”

A józsefvárosi Várunk Rád Tagóvoda ugyanezzel az üzenettel tette közzé saját táncos videóját szombat este. „Azokért a frontvonalban dolgozó emberekért született, akik mindent megtesznek azért, hogy könnyebb legyen számunkra a járvány okozta extrém terhet elviselni” – osztotta meg lapunkkal, Sófi-Ősz Veronika, a Tagóvoda tavaly októberben kinevezett vezetője, aki korábban a Heim Pál Gyermekkórház mentálhigiénés munkatársa volt. „Több éven át dolgoztam az egészségügyben, így különlegesen mély hálát érzek a gyógyító munkát végzők felé, a háttérben dolgozók felé is. Ugyanakkor végtelen hálás vagyok a kollégáimnak is, akik a pandémia ellenére tartják a lelket a gyerekekben, a szüleikben és egymásban is.”

A közös tánc ötletét azért is vetette fel munkatársai körében, mert fontosnak tartja a csapatépítést, és a kollégáit is fenyegető kiégés megelőzését. „Mivel tudom azt, hogy a tánc egyfelől rendkívül jó terápiás eszköz a feszültség levezetésére, másfelől jó alkalom a csapat összehozására, gondoltam meglepem a kollégáimat ezzel az ötlettel.”

Fején találta a szöget: örömmel vállalták a kihívást, töretlen lelkesedéssel két héten át gyakoroltak titokban, mire elkészült a saját klipjük. A videóból is tükröződő "jó kedvvel, pozitív hozzáállással, összekovácsolódott csapattal várjuk a holnapi nyitást és a gyerekeket" - tette hozzá a vezető.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Kép, videó: Várunk Rád Tagóvoda

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben