Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Terasznyitás

Nyitnak a józsefvárosi teraszok: önkormányzati könnyítéssel

2021. április 22. csütörtök

Előreláthatóan április 24-én, szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is

A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett amellett, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, a lassú és biztonságos nyitás a helyiek számára is élhetőbb hétköznapokat hozzanak.

A múlt héten megjelent kormányrendelet értelmében előreláthatóan április 24-én szombaton megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon, így Józsefvárosban is.

A kormányrendelet lehetővé teszi, hogy bizonyos feltételek esetén az önkormányzatok hozzájárulása nélkül is lehessen teraszokat nyitni: így szabadon kitelepülhetnek a széles járdák és sétálóutcák melletti vendéglátóhelyek. 

A kerületben azonban sok helyen a másfél métert önmagában is alig éri el a járdák szélessége. Ezért az Önkormányzat az eddig beadott és a most beérkező kérelmek esetén két parkolóhely ingyenes felhasználását teszi lehetővé a szűk járdák menti vendéglátóhelyek számára, hogy ők is egyenlő esélyekkel tudjanak nyitni. 

Bízunk abban, hogy ez a lépés segítséget jelent az érintett vendéglátóhelyek számára, és lehetővé teszi a fokozatos és óvatos visszatérést a normális hétköznapokhoz mindazoknak, akik már biztonságban vannak a koronavírus kockázataitól.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben ezt még nem tették meg, regisztráljanak az oltásra!

A regisztrációval kapcsolatos önkormányzati segítségről itt olvashatnak: https://old.jozsefvaros.hu/hir/76216/segitunk-a-regisztracioban-

Kellemes és biztonságos teraszon üldögélést kívánunk!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben