Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Képviselő-testületi ülés közérthetően

A képviselő-testületi ülés napirendje - 2021. szeptember 9.

2021. szeptember 08. szerda

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. évi 1. rendkívüli ülése szeptember 9-én (csütörtökön) 9 órakor ül össze a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal III. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.)

Napirend:

1.    Javaslat a Józsefvárosi Kultúráért elismerő díj adományozását véleményező eseti zsűri új tagjának megválasztására

Balogh István Lajos képviselő halála miatt új tagot kell választani az eseti bizottságba. Az előterjesztő polgármester Czeglédy Ádámot javasolja, aki Balogh István Lajos után vezeti az illetékes bizottságot  - erről szavaz a testület.

2.    Javaslat a koronavírus elleni védőoltás felvételére ösztönző intézkedésekkel kapcsolatos döntések meghozatalára

Józsefváros Önkormányzata kifejezetten oltáspárti, ezért egy új támogatást vezet be, amit az kaphat meg, aki 2021-ben beadatta mindkét oltást (a Janssen oltás esetében egyet). A 10.000 Ft összegű egészségvédelmi támogatásban részesülhetnek azok a józsefvárosi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező családok, ahol az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250%-át (71.250,- Ft). Erről szavaz a testület.

3.    Javaslat a Káptalanfüredi gyermek-és utánpótlástábor kialakításával kapcsolatban felmerült tulajdonosi döntések meghozatalára

Az EMMI 2.124.193.700 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a Káptalanfüredi gyermektábor fejlesztését. A gyermektábor megvalósításához szükséges Támogatási Szerződés megkötéséhez a Képviselő-testület felhatalmazása szükséges.

A képviselő-testület hivatalos napirendje innen elérhető >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben