Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kutyásként Józsefvárosban

Mobil agility játékok kölcsönözhetőek a Teleki és a Golgota téri kutyafuttatókban!

2021. november 02. kedd

A mai naptól (2021. november 2.) egy alagút, egy ugróakadály és egy szlalom szett várja a kutyákat és gazdáikat a Teleki és Golgota téri őrbódékban.

Júliusban a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) a Közösségi Részvételi Iroda segítségével igényfelmérést végzett a Teleki téri nagy kutyafuttatóban, amely során a területet rendszeresen használók véleményét kértük ki egyes fejlesztések kapcsán. A 3 napos kitelepülés ideje alatt a kutyafuttatóba járók már megismerkedhettek azokkal a mobil agility játékokkal, amelyek a mai naptól ingyenesen kölcsönözhetőek a Teleki és a Golgota téri őrbódékból!

Az igényfelmérés során számos visszajelzést kaptunk a kutyafuttatót használóktól, hogy a terület ingerszegény, kevés lehetőség van a kutyák hatékony átmozgatására. Sokan kérték, hogy telepítsünk agility játékokat a futtatóba. A játékok kiépítése azonban hely- és időigényes, ráadásul a Teleki téri kutyafuttató sokak számára pont azért vonzó, mert nagyobb terület áll a kutyák rendelkezésére futást akadályozó tereptárgyak nélkül. A JGK jóvoltából könnyen telepíthető, mobil agility játékokat tudtunk bemutatni a kitelepülések során, amelyek pozitív fogadtatása után úgy döntöttünk, hogy kölcsönzéses rendszerben érdemes ezeket elérhetővé tenni a kutyafuttatót használók számára!

A mai naptól (2021. november 2.) egy alagút, egy ugróakadály és egy szlalom szett várja a kutyákat és gazdáikat a Teleki és Golgota téri őrbódékban.

Az agility játékok a kutyák természetes mozgásigényének kielégítését, ügyességének fejlesztését és a kutya-gazda kapcsolat megerősítését segítik. Néhány dologra érdemes azonban odafigyelni mielőtt bevezetjük kutyánkat az agility világába! A kutyák izmait ajánlott bemelegíteni minden tréning előtt. Erre kiválóan alkalmas egy könnyed futás vagy néhány apportírozós gyakorlat. A tréning előtt nem szabad megetetni kutyát. Természetesen a jutalomfalatok, a dicséretként kapott finomságok megengedettek. A gyakorlatok összeállításakor vegye figyelembe kutyája életkorát, fajtáját és méretét. Mindig legyen kéznél friss víz, és a gyakorlatok közé sok szünetet iktasson. Az edzések lebonyolítását és befejezését mindig pozitívan végezze, hogy kutyája örömét lelje a közös tevékenységben!

Nemcsak a kutyának kell azonban jól éreznie magát, hanem a kutyafuttató többi használójának is, ezért néhány szabály betartására kérjük a kölcsönzőket. Arra kérjük Önöket, hogy a játékokat lehetőség szerint 1 órára kölcsönözzék (egyszerre több játék is használható) és ez idő alatt végig ügyeljenek arra, hogy a kutyafuttatót mások is folyamatosan látogathassák. A játékokat rendeltetésszerűen használják, ügyeljenek a saját és más kutyák testi épségére is.

Amennyiben bizonytalanok a játékok szakszerű felállításának módjában, kérjék a Kerületőr segítségét!

A mobil agility játékok jó kiegészítései lehetnek a hosszú sétáknak, izgalmassá téve a kutyafuttatóban tartózkodást, ám arra is alkalmasak, hogy akár többen összeállva, csoportosan tartsanak foglalkozásokat, segítve egymást a hatékony edzésterv kialakításában és társaságot biztosítva a kutyáknak is!

Egyelőre csak két helyszínen érhető el a kölcsönzés lehetősége, a kerületben azonban több futtatóban is ki vannak építve állandó, változatos agility játékok. Ilyenek találhatóak például a II. János Pál pápa téri kis futtatóban, a Szenes Iván téren, vagy a Gyulai Pál utcában is.

A Józsefvárosi Önkormányzat célja a kerületi kutyafutattók fejlesztése, hogy azok minél inkább megfeleljenek a kutyák és kutyások igényeinek. Bízunk benne, hogy ezeket a lehetőségeket minél szélesebb körben használják majd a Józsefvárosi kutyások!

Amennyiben a játékok sérültek, vagy nem elérhetőek, keresse a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatóságát:

Telefon: 06-1-782-3537

E-mail: varosuzemeltetes@jgk.hu

vagy jelentse be a Józsefváros applikáción!

Amennyiben szeretné megkapni a Józsefvárosi Önkormányzat kutyatulajdonosoknak szóló tájékoztatóit, a http://bit.ly/8ker-kutya-hirlevel linkre kattintva tud feliratkozni a Józsefvárosi Önkormányzat kutyás hírlevelére.

Józsefvárosiként havonta 100 db ingyen kutyapiszok-gyűjtő zacskót vehetnek át a kerületi kutyatulajdonosok, lakcímkártya bemutatásával. Az átvevő pont a Kálvária téri Infópont (barna faház), minden nap 07.00-09.00, 12.00-14.00 és 17.00-19.00 óra között.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben