Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kutyásként Józsefvárosban

Szakmai együttműködés indul a felelős kerületi kutyatartásért

2021. december 13. hétfő

A kerület és a felelős városi kutyatartás fejlesztése érdekében a Józsefvárosi Önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesülettel.

A ZöldEb Egyesület korábban részt vett a Magdolna-Orczy Negyed Programban, amelynek során számos népszerű és hasznos programot valósítottak meg az akcióterületen ideértve a kutyatartók felvilágosítását, ingyenes képzések tartását, lakossági konzultációs folyamatok segítését, közösségi programok szervezését, valamint közös járőrözést a józsefvárosi Közterület-Felügyelet munkatársaival.

A Józsefvárosi Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a kerületi kutyatartás feltételei javuljanak és a kutyás közösségek megerősödjenek. Az elmúlt évben számos helyszínen fejlesztettük a kutyafuttatók felszereltségét, kutyás igényfelmérést végeztünk, kutyabaráttá vált a Polgármesteri Hivatal és ingyenes kutyapiszok gyűjtő zacskót is biztosítunk minden józsefvárosi lakosnak. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a kerületet olyan módon fejlesszük, amely tiszteletben tartja a kutyatartók igényeit, maximálisan elősegíti az állatvédelmi alapelvek érvényesítését és ezzel együtt megfelelő környezetet biztosít azoknak is, akiknek nincs kutyájuk.

A ZöldEb Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás célja a helyes állattartással kapcsolatos oktatás biztosítása a kerületi lakosság számára, a kutyatartás színvonalas feltételeinek a megteremtése a kerület közterületein, valamint a kulturált kutyatartás népszerűsítése és megvalósítása a kutyatulajdonosok és a többi lakos érdekeinek egyenlő mértékben való figyelembevételével, bevonásával.

A ZöldEb Egyesület segíti az Önkormányzatot a kapcsolat kiépítésében a kerületi kutyatartókkal, a kutyafuttatók fejlesztése során javaslatot tesz a megfelelő kialakításra és részt vesz az igényfelmérésben, valamint segíti az Önkormányzatot kutyásoknak tervezett programok szervezésében és lebonyolításában. Az együttműködést az Egyesület térítésmentesen végzi. A szakmai együttműködés keretében az Önkormányzat tájékoztatja az Egyesületet a kutyatartással kapcsolatos intézkedésekről, döntésekről és az Egyesület által felvetett problémák megoldására javaslatot tesz. Az Egyesület munkáját segíti a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ és a Közterület-felügyelet is.

Nagyon örülünk, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat munkáját egy olyan szervezet segíti, amely városszerte sokat tesz a kutyás közösségek fejlődéséért, bízunk benne, hogy együttműködésünk a kerületben hosszútávú lesz!

Amennyiben józsefvárosiként venne részt a ZöldEb Egyesület érdekvédelmi munkájában, a csatlakozás lehetőségéről itt tud tájékozódni: https://zoldeb.hu/zoldeb-tagsag/

Csatlakozhat a ZöldEb józsefvárosi Facebook csoportjához is: https://www.facebook.com/groups/764369274481265/

A havi rendszerességgel megjelenő kutyásoknak szóló önkormányzati hírlevél tartalmában ezentúl a ZöldEb által fontosnak tartott állattartással kapcsolatos hírek is megjelennek majd. A hírlevélre feliratkozni itt tud: http://bit.ly/8ker-kutya-hirlevel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben