Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szolidaritás

Vigyázzunk egymásra télen is!

2021. december 15. szerda

A téli időszakban kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk egymásra és különösen az idősekre és a szegénységben élőkre. Ehhez minden hasznos információt összegyűjtöttünk!

Amennyiben Ön rászoruló, igényeljen kerületi fűtési támogatást, vagy a fővárosi rezsitámogatást! 

Részletek a fűtési támogatásról: https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/75535/igenyeljen-futesi-hozzajarulast-a-jozsefvarosi-onkormanyzattol

Részletek a fővárosi rezsitámogatásról:

https://old.jozsefvaros.hu/hir/75119/igenyelje-a-fovarosi-lakasrezsi-tamogatast

Védendő fogyasztóként nagyobb védelemben részesül!

Részletek a védendő fogyasztóvá válásról:

https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/75647/vedendo-fogyasztokent-nagyobb-vedelemben-reszesul

Figyeljünk az idősekre és egyedül élőkre télen még jobban! 

Amennyiben Ön Józsefvárosban él és nyugdíjas vagy egészségkárosodása okán nyugdíjszerű ellátásban részesül és nem tudja fűteni a lakását, vagy étkezése nem megoldott, vagy önmaga ellátásáról csak segítséggel tud gondoskodni, forduljon bizalommal a lakóhelyéhez közeli nappali ellátást nyújtó intézményhez! A kerületben található hét nappali klubunk munkanapokon 8-tól 16 óráig tartanak nyitva. Ha Ön ismer olyan embert, aki Józsefvárosban él és nyugdíjas vagy egészségkárosodása okán nyugdíjszerű ellátásban részesül és nem tudja fűteni a lakását, étkezése nem megoldott vagy önmaga ellátásáról csak segítséggel tud gondoskodni, kérjük, értesítse erről a lehetőségről! 

További információ: https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/75607/figyeljunk-az-egyedul-elokre

Előzzük meg a kihűléses haláleseteket!

Kérjük, hogy amennyiben tudnak bármilyen szokatlan helyzetről, idős, elhagyott emberről, akit akármilyen okból a kihűlés veszélyeztethet, tárcsázzák az ingyenesen hívható 112-es telefonszámot, illetve jelezzék a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak!

Józsefvárosban az alábbi telefonszámokon tehet jelzést:

Józsefvárosi Szociális és Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ készenléti telefonszáma: +36 (30) 493-1925Ingyenesen hívható zöld számunk: 06-80-277-256 (hétköznap 8-18 óra között) 

További információ: https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/75557/tajekoztato-a-kihuleses-halalesetek-megelozeserol

Figyeljünk a fedél nélkül élőkre - télen is! 

Józsefvárosban négy éjjeli menedékhely és öt átmeneti szálló várja télen a fedél nélkül élő embereket. Senkinek nem kell az utcán átvészelnie a telet! A fenntartók között megtalálható a BMSZKI, az Oltalom Alapítvány, a Menhely Alapítvány, az Üdvhadsereg, a Szeretet Misszionáriusai. Továbbá öt nappali melegedő és három népkonyha is segíti a legnehezebb helyzetben lévőket. 

Információk a hajléktalan emberek számára elérhető kerületi szolgáltatásokról: https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/75571/hajlektalan-emberek-szamara-igenybe-veheto-szolgaltatasok-jozsefvarosban

Ha segítségre szoruló hajléktalan embert lát, telefonáljon!

Ha bajban lévő, segítségre szoruló hajléktalan emberrel találkozik vagy Ön hajléktalan és segítségre van szüksége, hívjon segítséget a 06-1-338-4186-os számon!

Részletek: https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/75728/ha-segitsegre-szorulo-hajlektalan-embert-lat-telefonaljon

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben