Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kutyásként Józsefvárosban

4 féle talajtípust tesztelünk a Kálvária téri nagy kutyafuttatóban

2021. december 15. szerda

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ négyféle talajtípus tesztelését kezdi el, melynek célja, hogy jövő ősszel átfogó talajfejlesztés tudjon megvalósulni a teljes területen.

November során a Kálvária téri nagy kutyafuttató egy része elkerítésre került. Ezen a területen a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ 4 féle talajtípus tesztelését kezdi el decemberben, melynek célja, hogy jövő ősszel a kutyafuttatót használók tapasztalatait feldolgozva átfogó talajfejlesztés tudjon megvalósulni a teljes területen. 

December végéig 4 talajtípus kiépítése zajlik: homok, gyöngykavics, mulcs és speciális gyep. Ezek a leginkább elterjedt megoldások, szeretnénk lehetőséget adni a használóknak, hogy megtapasztalják a burkolattípusok közötti eltéréseket, valamint a JGK munkatársai is vizsgálják, hogy az egyes típusoknak milyen hátrányaik lehetnek fenntartás szempontjából. 

A telepítés ideje alatt az elkerített rész kivételével a kutyafuttató zavartalanul használható, nyitott a kutyások számára, ráadásul a korábbi kerítéscsere során nőtt is a futtató mérete. A földmunkával járó munkálatok befejezése után várhatóan egy kisebb rész elkerítve marad, ez a telepített gyep megerősödése érdekében szükséges. 

A tesztelés várhatóan 2022 szeptemberéig tart majd. Ez idő alatt még történhet változás a futtatóban, amennyiben a JGK munkatársai úgy ítélik, hogy a tesztfelületet növelik, vagy átalakítják, annak érdekében, hogy a tesztelés valódi eredménnyel járjon, ami szintén a futtató egy részének időszakos lezárásával jár majd.

A talajtípusok tesztelésének célja, hogy hosszútávú, fenntartható, az igényeket kielégítő megoldást találjunk a józsefvárosi kutyafuttatók talajának problémájára. Amennyiben sikerül ezen a területen megfelelő talajt kialakítanunk, reményeink szerint a kerület más kutyafuttatóiban már hatékonyabban és gyorsabban tudjuk majd elvégezni a szükséges talajfejlesztést. A tesztelési időszak végén a tapasztalatokról, igényekről a Közösségi Részvételi Iroda szervez majd felmérést a kutyafuttatót rendszeresen használók körében. 

Köszönjük a kutyafuttatót használók türelmét! 

Amennyiben a tesztelés során problémát észlel, kérjük keresse a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatóságát:

Telefon: 06-1-782-3537E-mail: varosuzemeltetes@jgk.hu 

vagy jelentse a Józsefváros applikáción >>>! 

Amennyiben szeretné megkapni a Józsefvárosi Önkormányzat kutyatulajdonosoknak szóló tájékoztatóit, a https://vf8tv.wgx.hu/form.php?f=bbdfd7a8b7 linkre kattintva tud feliratkozni a Józsefvárosi Önkormányzat kutyás hírlevelére.

Józsefvárosiként havonta 100 db ingyen kutyapiszok-gyűjtő zacskót vehetnek át a kerületi kutyatulajdonosok, lakcímkártya bemutatásával. Az átvevő pont a Kálvária téri Infópont (barna faház), minden nap 07.00-09.00, 12.00-14.00 és 17.00-19.00 óra között.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben