Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

Három új zöld pályázatot írt ki a Józsefvárosi Önkormányzat

2021. december 22. szerda

Gangzöldítésre, árnyékolásra és homlokzatzöldítésre is pályázhatnak társasházak és lakásszövetkezetek 2022. február 28-ig.

A város szívében minden zöldfelület felértékelődik. 2021-es zöld udvar és komposztláda pályázataink ezeknek az értékes zöldfelületeknek a növeléséhez, a józsefvárosi klímavédekezéshez járultak hozzá.

Most azoknak a társasházaknak vagy lakásszövetkezeteknek a jelentkezését várjuk, akik gangjuk, homlokzatuk zöldfelületi fejlesztésébe, vagy udvaraik, függőfolyosóik árnyékolásába fognának. 

Mindhárom típusú támogatásra józsefvárosi, nem 100%-os önkormányzati tulajdonú társasházak, illetve lakásszövetkezetek pályázhatnak. 

Előnyben részesülnek azok a pályázók, akik az elmúlt 3 évben egyéb, az Önkormányzat által kihirdetett pályázaton zöldítés vagy hasonló témában még nem nyertek támogatást. Korábbi felhívásainkon (2019-2021 között) nyertes pályázók automatikusan hátrasorolódnak az eddig még hasonló témában nem támogatott társasházakkal szemben.

Az érvényes pályázás feltétele a kitöltött pályázati adatlap és mellékletei. A pályázati adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról: árnyékolás, gangzöldítés, homlokzatzöldítés.

A pályázat benyújtható 2022. február 28-ig. A pályázatokat elektronikus úton a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapon lehet benyújtani a zoldpalyazat@jozsefvaros.hu e-mail címre, a tárgyban megjelölve a pályázat tárgyát és a pályázó társasház címét (pl.: Homlokzatzöldítés_Baross utca 63-67.)  

A pályázattal kapcsolatos további felmerülő kérdéseikkel a zoldpalyazat@jozsefvaros.hu e-mail címen, illetve a +36 1 459 2576-os vagy a +36 1 459 2552-es telefonszámon keresheti munkatársainkat. 

Homlokzatzöldítés

A pályázat kifejezetten függőleges felületek, homlokzatok, tűzfalak növénnyel való befuttatását támogatja a társasházak zöldfelületek növelése érdekében.

Az eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozásához maximum 500 ezer forintos támogatás igényelhető, melynek legalább 30%-át növények beszerzésére kell költeni. A támogatás mértéke az elszámolható költségek maximum 80%-a. Pályázni lehet eszköz- és növénybeszerzésre, illetve bruttó 50 ezer forint értékben műszaki vizsgálatok elvégzésére.

Árnyékolás

A pályázat keretében társasházak udvarainak és függőfolyosóinak árnyékolására lehet támogatást kérni, amely növények futtatását jelenti rugalmas vagy merev támszerkezetre (pl. hálók, rácsok), vagy egyéb árnyékolástechnikai megoldásokat.

Az árnyékolási program keretében eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozására összesen 600 ezer forintos pályázati keret áll rendelkezésre, egyéni támogatási keretösszeg nem került megállapításra. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 90 %-a, kérelem esetén van lehetőség az önrésztől való eltekintésre. Pályázni lehet eszköz- és növénybeszerzésre, illetve bruttó 50 ezer forint értékben műszaki vizsgálatok elvégzésére.

Gangzöldítés

A pályázat balkonkertek vagy balkonkertek kialakítását támogatja. Balkonkert, gangkert alatt a ház belső homlokzatainak függőfolyosóin, körfolyosóin vagy erkélyeiben, növénytartókban kialakított kertet értjük.

Gangzöldítés keretében eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozására összesen 1 millió forintos pályázati keret áll rendelkezésre, egyéni támogatási keretösszeg nem került megállapításra. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 90 %-a, kérelem esetén van lehetőség az önrésztől való eltekintésre. Pályázni lehet eszköz- és növénybeszerzésre, illetve bruttó 50 ezer forint értékben műszaki vizsgálatok elvégzésére.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben