Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöld Józsefváros

Az energiafelhasználásról okosan - energiatudatossági iroda nyílt Józsefvárosban

2022. április 08. péntek

Megnyitotta kapuit a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központban található PowerPoor iroda a Gutenberg tér 2. szám alatt

Megnyitotta kapuit a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központban található PowerPoor iroda, így 2022 tavaszától a józsefvárosi lakosok az országban egyedülálló szolgáltatást vehetnek igénybe, a 1088 Gutenberg tér 2. szám alatt (bejárat a Kőfaragó utca felől).

A PowerPoor iroda segítséget nyújt az érdeklődő lakosok számára energiakiadásaik megismerésében, feltérképezi a helytelen, esetleg pazarló energiafelhasználási szokásokat, valamint energiamegtakarítást célzó tanácsokkal és ötletekkel látja el a családokat.  A háztartási energiafelhasználási szokásaink alapos kiismerése hozzásegít ahhoz, hogy a mindennapi életben magasabb életszínvonalon, komfortosabb lakásban és a természettel összhangban élhessünk. Az ügyfeleket jól képzett Energiatámogató kollégák fogják segíteni a felmérés során, akik szükség esetén összeköttetést biztosítanak az önkormányzat megfelelő osztályaival, ezzel is növelve a PowerPoor szolgáltatás hatékonyságát.  

Mikor érdemes betérni a PowerPoor irodába? Ha gyanúsan magasak az energiaszámlák, és gondot okoz ezek kifizetése. Ha húznak az ablakok, vagy a felcsavart radiátorok mellett is fázik az ember. Ha valaki kíváncsi arra, hogyan tud energiát és pénzt spórolni a fűtésen és a villanyon, nagyobb beruházás nélkül.

A kb. 20 - 30 perces beszélgetésre az érdeklődőknek célszerű magukkal hozniuk energiaszámláikat. Az energiafelhasználási tanácsadással egybekötött felmérés teljesen ingyenes.

Akiknek szívügye a takarékosság, és szeretnének másokat is ösztönözni az energiatudatos életmódra Józsefvárosban, jelentkezhetnek az online Energiatámogató tréningre, amit 2022. április 13-án 16:00-19:00 között rendez az Energiaklub Egyesület. A tréningről további információ és regisztrálási lehetőség a www.energiaklub.hu oldalon található.

A szolgáltatás az Energiaklub Egyesület által koordinált PowerPoor projekt és Józsefváros Önkormányzatának együttműködésében valósul meg. A PowerPoor projektet az Európai Unió Horizon2020 programja finanszírozza a 890439 számú támogatási szerződés alapján.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben