Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Auróra utcai rendelő

Beszélgetés dr. Peredi Gizellával

Több mint hat évtizede az orvosi pályán

Hatvanhat éve dolgozik az egészségügyben dr. Peredi Gizella, akit az idei Semmelweis-napon Polgármesteri Dicsérettel tüntettek ki. A 90 éves doktornő – aki a mammográfia és az ultrahang szaktekintélye – folyamatosan képzi magát és fiatalokat meghazudtoló lendületességgel végzi napi munkáját a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, több mint három évtizede. Peredi Gizellával a diagnosztika fejlődéséről, hivatásról, életútjáról beszélgettünk.

„Csak szívvel-lélekkel érdemes csinálni”

Csősz Katalin mesél a védőnői hivatásról

Csősz Katalin, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ területi vezető védőnője immár harminc éve dolgozik a kerületi gyermekekért és családokért. Józsefvárosban nőtt fel – tizennégy éves koráig élt itt szüleivel –, és főiskolai gyakorlatát is az Auróra utcai szakrendelőben töltötte. Odaadó, lelkiismeretes munkájáért az idei évben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült – ennek kapcsán beszélgettünk hivatásáról és ambícióiról.

Korszerű járóbeteg-szakellátás a kerületben

Sára Botond: 230 millió forintból fejlesztik a Szent Kozma Egészségügyi Központ eszközparkját

Több mint kétszázmillió forintot fordítanak a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) eszközparkjának fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretében, növelve a kerületi lakosok egészségbiztonságát – közölte Sára Botond alpolgármester, Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi fejlesztések Józsefvárosban

A biztonság nemcsak köz, de egészségbiztonságot is jelent

Az elmúlt három évben Józsefváros önkormányzata 3 milliárd forintot fordított a kerületben élők egészségbiztonságára: az Auróra utcai szakrendelő, azaz Szent Kozma Egészségügyi Központ teljes megújítása, eszközeinek modernizálása mellett folyamatosan halad a kerületi háziorvosi rendelők rekonstrukciója. Növeli a helyiek egészségbiztonságát a szeptemberben megnyílt mentőállomás és a lakosok részére rendszeresen szervezett szűrőszombatok is. A további fejlesztésekről, egészségügyi beruházásokról Sára Botond alpolgármester beszélt lapunknak.

Népszerű volt a kerületi egészségnap

Kocsis Máté: jelentősen nőtt a józsefvárosiak egészségbiztonsága

Egészségnapot rendeztek szombaton a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, amelyen a szakrendelő teljes palettájával – tizennégy szűréssel – és egyéb kiegészítő programokkal várták a kerületi lakosokat. Az Egészségnap keretében 120 millió forint értékben egészségügyi készülékeket is átadtak, amelynek kapcsán a Józsefvárosban élők egészségbiztonságának növekedését hangsúlyozta Kocsis Máté polgármester.

Beszélgetés dr. Horváth Szilárddal, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatójával

Megújuló orvosi eszközpark, rendszeres szűrőprogramok

A három éve teljeskörűen felújított Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban folyamatosan azon dolgoznak, hogy a kerületi lakosok egészségbiztonságát tovább növeljék. A fejlesztések sora a Józsefvárosi Önkormányzat támogatása révén az orvosi eszközpark megújításával folytatódik. Erről és a szakrendelő programjairól Horváth Szilárd főigazgató beszélt lapunknak.

Eszközberuházások várhatók a rendelőkben és a Szent Kozma Központban

Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések

Jelentős egészségüggyel kapcsolatos döntéseket hozott meg a képviselő-testület decemberi ülésén. A fejlesztések, eszközbeszerzések a háziorvosi alapellátást, és a járó-beteg szakellátást nyújtó Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központot (JEK) is érintik. Az egészségüggyel összefüggő idei beruházásokról Sára Botond alpolgármester számolt be lapunknak.

Tapasztalatcsere, kérdések és válaszok

Orvosi fórum a szakrendelőben

Háziorvosi, szakorvosi fórumot hívott életre a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK), hogy a kerület háziorvosai és a JEK szakorvosai tapasztalatot tudjanak cserélni, a felmerülő kérdésekre, problémákra pedig közösen megoldást keresni. Az eddigi két alkalom pozitív visszhangra talált az egészségügyi dolgozók körében, a harmadik fórumra ellátogatott Sára Botond alpolgármester is, aki az önkormányzat egészségügyi fejlesztéseit és terveit ismertette. Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) elnöke pedig tevékenységükről számolt be.

Népszerűek a józsefvárosi szűrőszombatok

Továbbra is lesznek ingyenes szűrések a szakrendelőben

Immár nyolc éve rendeznek úgynevezett szűrőszombatokat a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban az önkormányzat támogatásával. Ezeken az alkalmakon rendelési időn kívül ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a kerületi lakosok. A program töretlen népszerűségnek örvend, így az önkormányzat a jövőben is fenntartja és támogatja ezt a szolgáltatást.

A megújult eszközpark újabb előrelépést jelent

Interjú dr. Horváth Szilárddal, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatójával

Évente mintegy 300 ezres betegforgalmat lát el a csaknem 80 ezer fős kerületben a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ. A szakrendelő 2015-ben teljes körűen megújult, a mai kor követelményeinek megfelelő, az egészségbiztonsághoz jelentősen hozzájáruló intézménye Józsefvárosnak. A szakrendelő működéséről, jövőbeni terveiről dr. Horváth Szilárd főigazgatóval beszélgettünk.

Fókuszban az egészségünk

A szakrendelőben jártak a táborozó gyerekek

Az egészség témája, az egészségügyi ellátás volt a középpontban a Kesztyűgyár nyári táborának szerda délelőtti programján. A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Ne nézzük el” című prevenciós programsorozatának aktuális állomásán a Szent Kozma Egészségügyi Központba is ellátogattak a gyerekek.

Tízezer józsefvárosi iskolás hallásvizsgálata egyszerűsödik

Eszköztámogatás a Szent Kozma Egészségügyi Központnak

Húszéves, elavult audiométerét cserélhette le a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) a K&H gyógyvarázs program jóvoltából. Az új eszközzel a védőnők évente 23 oktatási intézményben mintegy tízezer diák hallásvizsgálatát végezhetik könnyedebben Józsefvárosban. A hétfői átadóünnepségen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: a Józsefvárosi Önkormányzat folyamatosan végzi az egészségügyi ellátások fejlesztését és a háziorvosi rendelők korszerűsítését, emellett üdvözölnek minden olyan egyéb támogatást is, ami a kerületiek egészségbiztonságát szolgálja.

A kicsiket játékok, a felnőtteket szűrések várták

Az egészség világnapja Józsefvárosban

Szombaton a Szent Kozma Egészségügyi Központ – közismertebb nevén az Auróra szakrendelő – udvarán gyermekek játszottak, miközben szüleik, nagyszüleik, a felnőttek ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt az épületben. Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere lapunknak elmondta: fontos felhívni a gyermekek és a szülők figyelmét arra, hogy ügyeljenek az egészségükre, táplálkozásukra, a rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra.

Szűrővizsgálatok és gyerekprogramok az Auróra utcai szakrendelőben

Az egészség világnapja Józsefvárosban

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az egészség világnapján. A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. Kerületünkben játékos feladatokkal és szűrővizsgálatokkal várták a kicsiket és nagyokat szombaton az újjáépült Szent Kozma Egészségügyi Központban.

Modern környezet, bővülő szolgáltatások

Átadták a 1,5 milliárd forintból felújított Auróra utcai szakrendelőt

Befejeződött a józsefvárosi, Auróra utcai szakrendelő 1,5 milliárdos teljes körű, külső-belső felújítása. A rekonstrukciónak köszönhetően a rendelőintézet egy modern kivitelű, korszerű műszerekkel felszerelt, komplex egészségügyi központtá vált. A januártól a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ nevet viselő intézményt szombaton ünnepélyes keretek között adta át Kocsis Máté, kerületünk polgármestere és Rétvári Bence parlamenti államtitkár. Kocsis Máté beszédében hangsúlyozta, hogy a felújított intézmény Budapest egyik legjobb szakrendelője lett: szimbóluma, zászlóshajója a Józsefváros újjáépül program elemeinek.

Megváltozik a szakrendelések helye

Újabb szakaszába lépett a felújítás

Az Auróra utcai szakrendelő újjáépítése alatt a betegellátás folyamatos, a szakrendelések az alábbi emeleteken találhatók.

Interjú Dr. Koroknai András főigazgató-főorvossal

Az új szakrendelő modern lesz és bővülnek a szolgáltatások is

Javában zajlik a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Auróra utcai szakrendelőjének felújítása. Az intézmény nem csupán szebb és igényesebb kialakítású lesz, de egy épületszárnnyal is bővül, modernebb és új eszközök is segítik majd a gyógyítást, valamint szélesedik az ellátások köre is. A munkálatokról, a tervekről dr. Koroknai András főigazgató-főorvossal beszélgettünk.

Emeletenként újul meg az Auróra utcai rendelő

Az első ütem munkálatai egy hónapig tartanak

Egyes emeletek kiürítése, költözések, a nagyszabású fejlesztés előkészítése után elkezdődött a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Auróra utcai rendelő felső szintjeinek felújítása. Az első hónapokban alapvetően a hetedik, hatodik és az ötödik emeletet érinti a felújítás. Közben a munkálatok az udvaron is folynak, éppen ezért a rendelőintézetbe az Auróra utca felől lehet bejutni.

Egyedülálló intézmény jön létre

Letették az Auróra utcai szakrendelő új épületének alapkövét

Az Auróra utcai szakrendelő felújítása a józsefvárosiak egészségbiztonságát szolgálja, továbbá egy olyan korszerű épület jön létre, amely fővárosi szinten egyedülálló lesz – mondta Kocsis Máté polgármester az intézmény új épületének ünnepélyes alapkőletételén.

Gyorsabb ellátás, ideális környezet

Elindult az Auróra utcai rendelő felújítása

A magasabb színvonalú és gyorsabb, valamint igényesebb környezetben történő betegellátás érdekében elindult az Auróra utcai rendelő felújítása. Szombaton megkezdődött a munkaterület elkerítése, az elkövetkezendő hetekben nekilátnak az új épületszárny alapozásának, valamint az épület hetedik és hatodik szintjének felújításának. Korszerűbb berendezések kerülnek az épületbe, nem csak jobb lesz az ellátás, de bővül a szolgáltatások köre is. A beruházás összköltsége mintegy 1,5 milliárd forint, amelyből 970 millió forint uniós, 285 millió forint belügyminisztériumi támogatás, Józsefváros Önkormányzata 255 millió forintnyi saját forrást biztosított. A felújítás ideje alatt a betegellátás folyamatos.

Évértékelő

2014-ben indul a felújítás

Az Auróra utcai rendelőintézetben karácsonyi műsor keretében tartotta év értékelőjét a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat. Jövőre belevágunk az 1,2 milliárdos felújításba. De közben az intézmény működik tovább. Tudom, hogy számíthatunk Önökre – mondta köszöntőjében Kocsis Máté polgármester. Az ünnepségen jelen volt dr. Sára Botond és Egry Attila alpolgármester is.

1,2 milliárdból korszerűsíti a szakrendelőt az önkormányzat

Modern környezet, új szolgáltatások

Betegközpontú, hatékony ellátást biztosító intézmény jön létre az Auróra utcai rendelő felújításával. Józsefváros Önkormányzata csaknem 1 milliárd forintot nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatán – jelentette be az örömhírt Kocsis Máté polgármester a november 29-i sajtótájékoztatón. A fejlesztés során az Auróra utcai rendelőintézet nemcsak fizikailag újul meg, de a szolgáltatások minősége is színvonalasabb lesz.

Teljes rekonstrukció az Aurórában

Másfél milliárd forintból újul meg a rendelőintézet

Csaknem 1 milliárd forintot nyert Józsefváros önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán az Auróra utcai szakrendelő felújítására. A másfél milliárd forintos beruházás során az intézmény nemcsak fizikailag újul meg, de a szolgáltatások minősége is színvonalasabb lesz.

Járóbeteg-szakellátás

Józsefváros ragaszkodik a JESZ- hez

Továbbra is az önkormányzata látja el a járóbeteg-szakellátással kapcsolatos feladatokat Józsefvárosban. A Képviselő-testület azért döntött így, hogy a józsefvárosi polgárok a jövőben is folyamatos és magas színvonalú ellátásban részesüljenek.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben