Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Corvin Sétány

Nemzetközi előminősítést kapott három hazai irodaprojekt

Egészségcentrikus irodafejlesztés a Corvin Sétányon

Európában elsőként, WELL Building Platina előminősítést szerzett három magyarországi ingatlanprojekt. A dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontok szerint tervezték és üzemeltetik a továbbiakban a Futureal-csoport három fejlesztését: a Józsefvárosban megvalósuló Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) mellett a Váci úti Advance Towert és a Kelenföldi pályaudvar közelében épített Budapest One irodaparkot is.

A magyar leleményességnek állít emléket

A világ legnagyobb Gömböc-szobra kerül a Corvin Sétányra

A világ legnagyobb és első kültéri Gömböc-formájú szobrát állítják fel december közepén a Corvin Sétányon, ahol a 4,5 méter magas, több mint négy tonnás, rozsdamentes acélból készült Corvin Gömböc a magyar leleményességnek állít emléket.

Elismerések a Nokia Skyparknak

Nívódíjas lett a józsefvárosi irodaház

Egymás után két rangos elismerést szerzett a Corvin sétányon tavaly decemberben megnyitott Nokia Skypark. A Futureal-csoport irodaprojektje az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards „Év projektje” díj után elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat Iroda kategóriában a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) magyar tagozatának idén tizenkilencedik alkalommal meghirdetett pályázatán.

Olyan ember volt, akit csak szeretni lehetett

Felavatták Bud Spencer szobrát Józsefvárosban

Felavatták a népszerű olasz színész, Bud Spencer egész alakos bronzszobrát szombaton, a Corvin sétányon. Az eseményen több százan vettek részt, és jelen volt a tavaly elhunyt színész két lánya, Cristiana és Diamante Pedersoli is, akik köszönetet mondtak a magyar rajongóknak az esemény létrejöttéért. Kocsis Máté polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Bud Spencer nagyszerű ember volt, valódi példakép, aki sok millió különböző emberből valódi közösséget alkotott.

Tisztelgés a kiváló színész emléke előtt

Józsefvárosban kap helyet Bud Spencer szobra

Szobrot állítanak a korábbi vízilabdázó és színészórás Bud Spencernek Józsefvárosban, a Corvin Sétányon. Erről a képviselő-testület döntött szeptember 7-i ülésén. Józsefváros vezetése szerint „Bud Spencer személye tiszteletre méltó mind sportolói és filmes karrierje, mind pedig azon szemlélete miatt, amellyel az életre s a világra tekintett”.

Huszonötezer négyzetméteres iroda a Corvin Sétányon

Modern kutatás-fejlesztési központot adtak át Józsefvárosban

Május 9-én átadták az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központját a Corvin Sétányon. A Nokia Skypark névre keresztelt nyolcemeletes irodaház ünnepélyes felavatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: új, minőségi fejezet nyílik a magyar informatikai és távközlési iparágban, a 25 ezer négyzetméteres épület a legújabb és egyik legmodernebb iroda és kutatás-fejlesztési helyszín a szektorban. Az eseményen részt vett Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Józsefvárost Sára Botond és Egry Attila alpolgármester képviselte.

Huszonötezer négyzetméter, kétezer dolgozó

Átadták az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját a Corvin Sétányon

A Corvin Sétány legújabb tagjaként február 9-én átadták a Skypark névre keresztelt huszonötezer négyzetméteres, nyolcemeletes irodaházat. Az épületben az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési (K+F) központja kap helyet, több mint kétezer dolgozóval.

261 új lakás épül

Folytatódik a Corvin sétány fejlesztése

Újabb lakóingatlan-fejlesztés indult a Corvin sétányon. A beruházás első ütemében 261 lakást épít a Futureal Csoporthoz tartozó Cordia Magyarország Zrt. A társasház a Leonardo da Vinci és a Bókay János utca közötti telken várhatóan 1,5-2 év múlva készül el.

Újabb lépés a javuló közbiztonságért

Körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon

Az önkormányzat, a józsefvárosi rendőrkapitányság és a Futureal összefogásának köszönhetően új körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon a környéken élők és dolgozók nagyobb biztonsága érdekében. Az iroda ünnepélyes átadóján Kocsis Máté polgármester kiemelte: a kerület az elmúlt években rengeteget tett a közbiztonság javításáért, amelyben a Futureal mostani példamutató segítsége egy újabb lépést jelent.

Józsefvárosba költözik a Nokia

Már épül az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja

Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja Józsefvárosban, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nokia Networks épülő székházának bemutatóján.

Átadták a Sétány második ütemét

A Corvin Sétány a kerület megújulásának zászlóshajója

Ha van politikai kurzusokon átívelő városrehabilitációs projektje a kerületnek, akkor a Corvin Sétány az – mondta Kocsis Máté a promenád második ütemének átadásán. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke hozzátette, az elmúlt 7 évben 280 ezer négyzetméteren építkeztek, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

Az újjáépülés zászlóshajója

Corvin Sétány

Ha van politikai kurzusokon átívelő városrehabilitációs projektje Józsefvárosnak, akkor a Corvin Sétány az – mondta Kocsis Máté a promenád második ütemének átadásán. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke hozzátette, az elmúlt 7 évben 280 ezer négyzetméter újult meg a negyedben, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

A következő megálló...

Ferenc körút helyett Corvin negyed

Corvin negyedre keresztelték a Ferenc körúti megállót. A felszínen már április óta megváltozott a kiírás, néhány napja pedig a metróban is bemondják az új nevet, ám a metró kocsikban szereplő feliratok egyelőre még a régiek.

Újabb elismerés

Az ingatlanosok Oscarját is elnyerte a Corvin Projekt

A Corvin Sétány Projekt a tavalyi díjazás után idén újabb díjat söpört be az ingatlan piacon. A Prix d’Excellence –n a Józsefvárosi Corvin Sétány a speciális fejlesztések közötti első helyet nyerte el.

A legjobb fejlesztések

Két hónap alatt két európai díj

Egymás után két józsefvárosi fejlesztési projekt is a legjobbnak minősült Európában. Míg a Corvin Sétány városfejlesztési projekt az Európában és Afrikában vizsgált fejlesztések között bizonyult a legjobbnak, addig Józsefváros Bűnmegelőzési Programját Brüsszelben díjazták. A fejlesztésekért járó díjakat alig két hónap alatt, egymás után ítélték oda.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben