Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Európa Belvárosa

720 millió forintból újulhatnak meg társasházak, közterek

Újabb fejlesztések a Palotanegyedben

Az Európa Belvárosa Program harmadik szakasza (EUB III) volt a központi témája a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében június 27-én este, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban megtartott lakossági fórumnak. A jelenlévők nemcsak az EUB III részeként tervezett felújítások részleteiről tájékozódhattak, de megoszthatták észrevételeiket és további kérdéseikre is választ kaphattak az illetékesektől: Sára Botond és Egry Attila alpolgármesterektől, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselőtől és Iványi Gyöngyvér kerületi főépítésztől.

Interjú Egry Attila alpolgármesterrel

Folytatódnak a fejlesztések a Palotanegyedben

Az utóbbi években tovább erősödött a Palotanegyedben a lokálpatriotizmus, kifejezetten jól csengő név lett a Palotanegyed, amelyhez fejlesztések is látványosan hozzájárultak. Az eddig megvalósult projektekről, jelenlegi tervekről és a kerület egészét érintő fejlesztésekről Egry Attila alpolgármesterrel, a Palotanegyed képviselőjével beszélgettünk.

Városrehabilitáció és köztér-megújítás

Elindul az Európa Belvárosa Program III. üteme

Már a harmadik ütemmel folytatódhat Józsefváros egyik jelentős városrehabilitációs programja, az Európa Belvárosa Program: a Fővárosi Önkormányzat 350 millió forintos támogatást ítélt meg a projektre a TÉR_KÖZ „A” pályázat keretében. Az összesen mintegy 720 millió forintból megvalósuló programban társasházakat korszerűsítenek, közterületek újulnak meg és folytatódnak a kulturális és közösségi programok.

Köztér-megújítási és közösségépítő programok

A harmadik ütemmel folytatódhat az Európa Belvárosa Program

A Fővárosi Közgyűlés tavasszal írta ki a TÉR_KÖZ Közterületek komplex megújítása („A” program) elnevezésű pályázatot, amelyre kerületünk a képviselő-testület döntésének köszönhetően mintegy 870 millió forintos összköltségű programmal pályázik. Ebből sikeres elbírálás esetén 500 millió forintos támogatás nyerhető el, amelyet közterek megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programokra fordíthat az önkormányzat: ennek eredményeképpen újabb utcák, terek és társasházak szépülhetnek meg a Palotanegyedben.

Lezárult az Európa Belvárosa Program II. üteme

Újabb forrásokra pályázik a Palotanegyed

Mintegy 622 millió forintból újult meg a Palotanegyed az Európa Belvárosa Program II. ütemének keretében az elmúlt évben. A Józsefvárosi Önkormányzat célja a beruházással az volt, hogy a városrész Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé váljon. A program második ütemében folytatódtak az első időszak közterületi fejlesztései, 22 társasház, több utca és tér is megújult.

Felújított udvar és belső terek

Önkormányzati segítséggel újult meg a Gyulai Pál utca 1-es számú ház

Régóta készülnek a felújítási munkákra a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca sarkán található ötemeletes társasház lakói. A megújuláshoz pályázat útján az önkormányzat 22 millió forinttal járult hozzá, ami a költségek felét fedezte.

Megújult a Lőrinc pap tér 3.

A lakók tervei alapján alakították ki a belső udvart

Újabb társasház újult meg az Európa Belváros Program II. ütemének a keretében. A Lőrinc pap tér 3. szám alatti háznak nemcsak a kapualja, de a belső udvara is új külsőt kapott. A beruházást a környék önkormányzati képviselője, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter képviselő adta át a lakóknak.

Európa Belvárosa Program II.

Megújulnak a társasházak a Palotanegyedben

Az Európa Belvárosa Program második elemeként folytatódik a társasházak és a közterületek rekonstrukciója a Palotanegyedben. A program teljes költsége 622 millió forint, melyhez a főváros 318 millió forinttal járul hozzá, az önkormányzat pedig 122 millió forintos támogatást nyújt. A projekt keretében 24 társasház homlokzata és belső udvara újul meg. A felújításokhoz a társasházak tulajdonosai mintegy 182 millió forinttal járulnak hozzá.

Folytatódik Józsefváros újjáépítése

Elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme

622 millió forintos beruházással elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme, mellyel folytatódik a józsefvárosi Palotanegyed fejlesztése. A józsefvárosi önkormányzat célja, hogy a városrész újra Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé alakítsa. A program most elindult második ütemében az Önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is megújul.

Térzene

Indul a Roma Zenei Projekt

6 különböző helyszínen, de egyszerre kezdenek el muzsikálni a józsefvárosi roma zenészek a kerület közterein és vendéglátó helyein. A Józsefváros- Zeneváros- Zenenyár egyik legszínesebb programsorozata az úgynevezett Roma Zenei Projekt. Lényege, hogy a klasszikus, magyar cigányzenét játszó művészek előadásai bárki számára elérhetőek legyenek.

Elindult a Józsefváros-Zeneváros-Zenenyár

22 milliót ad Kocsis Máté kultúrára

A kerület megítélése és a történelmi Belső-Józsefváros, a Palotanegyed egykori pezsgő, kulturális életének visszaállítsa érdekében egész nyáron át tartó programsorozatot indított Józsefváros Önkormányzata. A 250 programot magába foglaló Józsefváros-Zeneváros-Zenenyár megnyitóján Kocsis Máté, a kerület polgármestere úgy fogalmazott, nem elég csupán a tereket, az utakat és a házakat megújítani, ismét meg kell ismertetni a világgal a Palotanegyedet, Józsefváros kulturális motorját. Minderre 22 millió forintot fordított az önkormányzat.

CaPE lakossági fórum

Cél az Európa Belvárosa Program folytatása

Az Európa Belvárosa Program II. ütemének koncepcióját ismertették a Palotanegyed képviselői az idei év első lakossági fórumán. A tanácskozást a Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezte annak érdekében, hogy a polgárok első kézből értesüljenek a kerület vezetésének terveiről, illetve azokról a döntésekről, amelyek a korábbi lakossági fórumokon felmerült problémákra adnak megoldást.

Megnyílt a H13

Vállalkozásfejlesztési központot nyitott Józsefváros önkormányzata

A Fidesz képviselőcsoportja olyan programon dolgozik, melynek az a célja, hogy segítse és ösztökélje a fiatalokat arra, hogy vállalkozásokat indítsanak – jelentette be Rogán Antal a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ átadó ünnepségen Józsefvárosban. Kocsis Máté polgármester kiemelte, a központnak köszönhetően beindulhat a környék gazdasági fellendülése.

A Palotanegyed mára a Belváros szerves folytatása

Európa Belvárosa Program I-II.

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb városrehabilitációs programja Józsefvárosban az Európa Belvárosa Program, amely során 1600 négyzetméter sétálóutcát és mintegy 11 ezer négyzetméter csillapított forgalmú utcát alakítottak ki. A közel kétmilliárd forint összköltségű projektből négy utca újult meg, így a Gyulai Pál, a Kőfaragó, a Mária és a Horánszky utca, illetve a Gutenberg tér. Elkészült a korábban lakóépületként funkcionált Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, a H13 is, amely inkubátorházként működik a fiatal pályakezdők és a kisvállalkozások számára. A program második ütemében az önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is megújul, 622 millió forintos beruházással.

Még biztonságosabb közlekedés

Új sétálóutca és gyalogosátkelők

Négy új gyalogátkelő helyet adtak át a körzetek képviselői. A veszélyes kereszteződésben egy-egy új zebrát festettek fel, de teljesen megújult a Gyulai Pál utca is. Régóta várt munkák elkészültével újabb helyszíneken lett biztonságosabb a közlekedés.

A kultúra belvárosa: Palotanegyed

Kulturális gazdaságfejlesztési programot hajt végre Józsefváros

Európa Belvárosa Program – Józsefváros, Palotanegyed” címmel közel kétmilliárd forint értékű kulturális gazdaságfejlesztési programot indított a Palotanegyedben a VIII. kerületi önkormányzat.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben