Ügyintézés:  - Ügyfélfogadás  - E-Ügyintézés  - Ügyleírások  - Online időpontfoglalás Hasznos Szóljon bele Költségvetés:  - Költségvetés közérthetően  - Részvételi költségvetés 16 Akciónap Városkép Múlt-Jelen
Hírek Józsefváros Újság  - Józsefváros Újság  - Józsefváros Újság (2021. szept 30-ig)  - Józsefváros Újság megjelenések (PDF) Józsefváros összefog Civil Városfejlesztés:  - Városkép  - Múlt-Jelen  - Zöld 8  - Csarnok Negyed  - Orczy negyed program  - A VIII. kerület védett épületei, építészeti értékei listája English
FIGYELEM: A régi honlap tartalma már elavult információkat tartalmaz.
Friss információkért kérjük látogasson el a https://jozsefvaros.hu címre!
KERESÉS

Alpolgármesterek

Rádai Dániel

alpolgármester
  • Telefon: 459-2109
  • E-mail: radaid@jozsefvaros.hu
  • Fogadóóra: Páratlan hét szerda 16:30-18:30 h. Előzetes bejelentkezés: tothf@jozsefvaros.hu, Helyszín:1082 Budapest, Baross u. 63-67. 1/101.

Önéletrajz

Tájépítész, várostervező és vízilabdaedző vagyok.

Kedvenc témáim a zöld és multikulturális város, alkalmazkodó közösségekért és fenntartható környezetért dolgozom. Mindig is érdekeltek a közéleti  kérdések, innovatív gondolatok, különösen, ha azok az érzékeny társadalmi csoportok és városi környezet felé irányulnak. Munkáimat eddig is ezek a kölcsönhatások vezérelték. A világ minden tájáról inspirálódom, legyenek azok közterek, közlekedési, vagy éppen okos közösségi megoldások, szabályozások.

Két nagyon különböző szakma értékeit igyekszem kombinálni a jelen és a látható jövő kihívásainak leküzdéséhez. A Corvinus (ma SZIE) tájépítész BSc szakának elvégzése után (2011), ahol a szakdolgozatomban a Százados-negyed történelmét és lehetőségeit vizsgáltam, 2015-ben a Delfti Műszaki Egyetemen várostervező diplomát szereztem „fenntartható technológiák” specializációval. Diplomamunkámban a brüsszeli Molenbeek alulról-szerveződő fejlődési lehetőségeit vizsgáltam. Testnevelő-edző BSc diplomámat is 2011-ben szereztem a Semmelweis Egyetemen, eddig 6 évet dolgoztam edzőként. Voltam nemzetközi díjnyertes projekt vezető tervezője, sokadmagammal építettem önfenntartó családi házat, alapítottam egyetemi mozgalmat, szerveztem 120 fős szimpóziumot és szakmai workshopokat, több évig foglalkoztam szakmai témák kommunikációjával, voltam ‘maker-oktató’ és tananyagfejlesztő is.

Voltam gyakornok minisztériumban, dolgoztam szakmai szervezetben, non-profit vállalatban, kisvállalkozásban és belekóstoltam a start-upok világába is. 5 évig Hollandiában, de ezen kívül Brüsszelben, Zürichben, Frankfurtban Versaillesban és egy kicsit Rio de Janeiroban is éltem. 2019-től sokat dolgoztam a Momentum Budapest 2.0 című középtávú fővárosi vízióján és 3 másik szakmai programon is. Józsefváros külső részén, a Százados-negyedben nőttem fel. Sokat fociztunk, körbe-körbe rohangálva fedeztük fel akkor a kerületrészt kortársaimmal. Budapest sokszínűsége mindig lenyűgözött, de ezen belül is Józsefváros a legkülönlegesebb terület palotáktól ipari területekig, szocialista bérházaktól foghíjtelkekig.

Nem is nagyon tudom magam elképzelni máshol a városban. Szerettem egyszerre különböző kihívásokkal foglalkozni, de kiváltság, hogy most mindezt egy irányba; Józsefváros – és időnként a főváros - fejlesztésére fordíthatom egy kooperatív és klíma-biztos városrész érdekében! A sport elmaradhatatlan része a mindennapjaimnak, sokszor lehet futni látni a kerület utcáin.

A sportban és munkáim során megtanultam, hogyan és mitől működhet jól és hatékonyan együtt egy csapat, ezt szeretném az önkormányzaton is viszontlátni.

visszafel

Ügyfélfogadási rend

Ügyfélfogadás a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban

Érvényes 2021. július 15-től

A Polgármesteri Hivatal címe: 1082 Budapest, Baross u. 63-67.
A Polgármesteri Hivatal központi száma : 06-1-459-2100
Ingyenesen elérhető zöld szám: 06-80-277-256
Támpont Információs Szolgálat : 1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Elektronikus ügyintézés: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/e-ugyintezes/253

Figyelem! Gazdálkodó szervezetekkel kizárólag elektronikus ügyintézés történik (cégkapu vagy e-papír szolgáltatás). További információ: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/e-ugyintezes/253


A Polgármesteri Hivatal munkarendje:

Hétfő: 8.00 – 18.00
Kedd: 8.00 – 16.00
Szerda: 8.00 – 16.30
Csütörtök: 8.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 13.30


A Polgármesteri Hivatal általános ügyfélfogadási ideje:

Hétfő: 13.30-18.00
Szerda: 8.15-16.30
Péntek: 8.15-11.30


Kérjük, foglaljon előre időpontot!

A Hivatalban az alább felsorolt kivételeken kívül (Pénztár, Anyakönyvi Iroda bizonyos ügytípusok, Közterület-felügyelet, Családtámogatási Iroda) előre egyeztetett időpont alapján van lehetőség személyes ügyfélfogadásra.

A Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeit és a munkatársak nevét és elérhetőségét itt találja: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/szervezeti-egysegek.

Online időpontfoglalás az Anyakönyvi irodához és az Adóügyi irodához:
https://idopontfoglalas.jozsefvaros.hu

Kivételes esetben a Támpont munkatársa segítségével előzetesen egyeztetett időpont nélkül is lehetőség van a személyes ügyintézésre, ha erre van szabad kapacitás.

 

Hol találja az ügyintézéshez szükséges nyomtatványokat?

Online: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugyleirasok
Személyesen: a Polgármesteri Hivatalban található Támponton vagy az illetékes irodán


Pénztár

A pénztár időpontfoglalás nélkül minden hétfőn és szerdán 9.00-12.00 óráig, pénteken 9.00-11.00 óráig az alagsori házipénztárban tart nyitva.


 Anyakönyvi iroda

Az Anyakönyvi Iroda előzetes bejelentkezés nélkül fogadja minden munkanapon 8.15- 11.00 óráig az alábbi ügyekben érkező ügyfeleket:

az újszülöttek bejelentéséről szóló jegyzőkönyvek átadása ügyében a kórházi futárokat;
a VIII. kerület illetékességi területén belül történt új halálesetek bejelentésével kapcsolatban a temetkezési szolgáltatókat, hozzátartozókat.
Egyéb anyakönyvi ügyekben előzetesen kell időpontot foglalni az alábbi elérhetőségeken: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/iroda/3-66


Közterület-felügyelet (1084 Budapest, Német u. 15.):

Személyes ügyfélfogadás munkanapokon 8.00-tól 16.00 óráig.
Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség.


Családtámogatási Iroda (1082 Baross utca 66-68. bejárat a Németh utca felől)

Az alábbi időpontokban előzetes időpontfoglalás nélkül fogadja az ügyfeleket.
Hétfő: 13.30-18.00
Szerda: 8.15-16.30
Péntek: 8.15-11.30


Kapcsolatok

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben