Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi élmények

Kerületünket méltatja a világhírű magazin

2015. december 22. kedd

A Vogue nevű világhírű kultúrmagazin szerint Józsefváros az utóbbi években újjászületett, inspiráló közeg lett. A lap a Budapestre látogatóknak feltétlenül ajánlja a VIII. kerületet, kötelezően megnézendő helyként írja le.

A cikk szerint pár éve a kerület a Magyar Nemzeti Múzeumon és a Szabó Ervin Könyvtár épületén kívül nem rejtegetett látványosságokat. Mára azonban – Józsefváros újjáépülésének köszönhetően – kötelezően megnézendő hely lett Budapesten. A Vogue nemcsak a VIII. kerület megújult köztereit és épületeit, hanem pezsgő kulturális életét is méltatja, továbbá megjegyzi, hogy mindenképp érdemes ellátogatni ide és beülni a színes étel- és italkínálatot felmutató vendéglátóhelyekre.

A lap az ajánlott helyek sorát az Olasz Kultúrintézet melletti Caffé Torinóval nyitja, és melegen ajánlja annak konyháját. A Bródy Sándor utcai Tasting Table és Bisztrónyúl nevű helyeket hangulatuk, a Lőrinc pap téri Matrjoska Bisztrót oroszos ételei, a Mikszáth Kálmán téri Lument pedig kávéja és változatos kiállításai miatt emeli ki.

A Vogue a listán megemlíti még a Blaha Lujza téren található, eklektikus hangulatú Jelen Bisztrót, a Horváth Mihály téri Zsiga Bárt annak saját készítésű gulyáslevese, továbbá a Rákóczi téren lévő Csiga Cafét különleges ételei miatt. Az ajánlott helyek közé még az Ötpacsirta utcai Építészpince fért fel. A hotelek közül a Brody House-t említi meg, és hozzáteszi, hogy a Bródy Sándor utca Budapest egyik legelragadóbb utcája.

Ahogy arról korábban írtunk, Józsefváros egyre népszerűbb a turisták között. A KSH adatai szerint idén szeptemberig 274.571 vendég érkezett kerületünkbe, 12 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az idén, Budapesten – a Várnegyedet is maga mögött hagyva – a VIII. kerület a negyedik helyet foglalja el a vendégek és az itt töltött vendégéjszakák számát tekintve. Hazánk legnépszerűbb szálláshelye pedig – a világ egyik legnagyobb szálláskeresője, a Trivago.hu szerint – a Lőrinc pap téri Palazzo Zichy, de a Mária utcai House Beletage és a Bródy Sándor utcai Brody House is az ország 10 legnépszerűbb hotele között van.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben