Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kerületi lakosok idén is ingyen korcsolyázhatnak

Megnyílt a jégpálya a Horváth Mihály téren

2016. november 27. vasárnap

A 375 négyzetméteres korcsolyapálya vasárnaptól várja a látogatókat, már az első napon is sokan kilátogattak Józsefváros főterére. A pálya naponta reggel 8 és este 20 óra között üzemel február 5-éig. A tavalyi évhez hasonlóan a jégpálya használata a józsefvárosi lakosoknak idén is ingyenes, a Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából.

Ezen a télen is igazi jégen csúszkálhatnak a téli sportok kedvelői Józsefvárosban. Vasárnap 15 órától folyamatosan érkeztek az érdeklődők a Horváth Mihály térre. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan próbálták ki az idén nagyobb, 375 négyzetméteres pályát. Volt, aki először lépett jégre, de sokan már rutinosan csúsztak ki a pályára. A Mészáros család tavaly többször is kilátogatott a térre. „Elsősorban azért jövünk, mert a gyerekek nagyon élvezik a csúszkálást, de családi programnak is remek. Mindenkinek csak ajánlani tudom” – mondta el lapunknak a családfő.

A kerületi lakosok részére a jégpálya használata ingyenes – ehhez személyigazolvány, gyerekeknek diákigazolvány bemutatása szükséges, így annak nem kellett fizetni, aki saját korcsolyával érkezett. Ám annak sem kellett aggódnia, akinek még nincs korcsolyacipője, a pálya mellett lévő sátorban bérlési lehetőség is van. A 140 cm alattiak 400 forintért, a magasabbak 600 forintért kölcsönözhetnek korcsolyát, és ugyanennyibe kerül a pálya használata annak, aki nem kerületi lakos.

Az üzemeltető cég  munkatársa lapunknak elmondta: alumíniumcsöves pályatestet építettek, a csövekben – a hűtőberendezéshez kapcsolódva – keringtetik a glikol-etilén nevű anyagot, mínusz 13 fokra lehűtve. A rendszer gyakorlatilag úgy működik, mint a padlófűtés, csak épp fordítva, fűtés helyett lehűti a hűtőközegre locsolt vizet. A pályán 10-12 centiméter vastag a jég, ez az optimális magasság a korcsolyázáshoz – magyarázta Ádám Csaba.

A jégpálya hétköznaponként reggel 8 és délután 13 óra között a kerületi iskolákat, utána este 20 óráig és hétvégén a józsefvárosi lakosokat és minden kikapcsolódni vágyót vár február 5-éig. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben